Skip to content

De 7 mooiste stranden van Curaçao

De 7 mooiste stranden van Curaçao

Als je aan Curaçao denkt, dan denk je natuurlijk aan hagelwitte stranden en een heldere blauwe zee. Er zijn zo ontzettend veel stranden op Curaçao, dat een keuze maken voor de juiste baai misschien wat lastig is. Wij gaan je helpen, want we hebben de 7 mooiste stranden even voor je op een rijtje gezet.

Gratis strand Grote Knip

Playa Piskado

Dit strand in Westpunt wordt ook wel het vissersstrand genoemd. De baai heeft een pier in het midden. Hier komen de vissers aan het einde van de ochtend terug wanneer ze de vangst van de dag weer binnen hebben. Het is een ideale baai om te snorkelen. Naast dat hier veel vis te vinden is, zijn er vaak ook schildpadden! 

Playa Lagun

Dit knusse strand is omringd door rotsen en gekleurde huizen. In de branding liggen vissersboten en daarnaast is dit strand bij uitstek een mooie snorkelplek. Doordat Playa Lagun in een baai ligt is het water erg rustig. Er is een snackbar op het strand, maar deze is alleen geopend in het weekend.

Cas Abou

Op het strand van Cas Abou is de welbekende gekleurde wegwijzer te zien. U kent het vast wel, de bekende wegwijzer die wijst naar verschillende landen op de wereld met het bijbehorende aantal kilometers erop vermeld. Daarnaast kunt u er terecht voor een prachtig stand met gezellige restaurantjes en barretjes. Er heerst een gemoedelijke sfeer en voordat u het weet, zit u aan de bar gezellig een praatje te maken met een local.
“Cas Abou Beach staat in de top 5 van mooiste stranden ter wereld. Geniet van het helderblauwe water, witte zandstrand en wuivende palmbomen."

De stranden op Klein Curaçao

De stranden op Klein Curaçao kunt u ook zeker niet overslaan. Dit onbewoonde eiland bereikt u met een boot en het is perfect om daar te zwemmen, zonnen, wandelen en snorkelen. Voor ieder wat wils! Daarnaast is er veel te bewonderen op dit kleine eilandje, zoals de scheepswrakken en de verlaten vuurtoren. 

Jan Thiel

Houd je van iets meer luxe? Dan kun je je prima vermaken op Jan Thiel! Het strand bevindt zich in een bruisend gedeelte van het eiland waar ook veel toeristenresorts zijn. Winkelen, happy hours, watersporten, dineren, het allemaal mogelijk in Jan Thiel.

Grote Knip

Het zandstrand bij de Grote Knip wordt ook al Playa Abou genoemd. Het is een groot uitgestrekt strand dat je gratis kan bezoeken. Ten opzichte van het strand van Jan Thiel, beschikt dit strand over minder luxe faciliteiten, hier kunt u op uw handdoekje onder een palmboom genieten van het tropische weer. Restaurantjes en luxe strandbedjes zal u er niet vinden.

Daaibooi 

Daaibooi is een strand richting Westpunt waar het ook toegestaan is om je eigen koelbox en zelfs barbecue mee te nemen. Je kunt hier dus de hele dag vertoeven met je eigen meegebrachte snacks en drankjes. Dit strand is ook erg geliefd onder de eilandbewoners. 

Heb jij ook zo’n zin gekregen om met een cocktail te genieten op een van deze mooie stranden? Boek een vakantie naar dit prachtige tropische eiland. Bekijk hier appartementen of lodges op ons gezellige resort met uitstekende ligging en infinitypool.

Meer tips over ons prachtige eiland? Wij staan voor je klaar en helpen je graag om alles uit jouw vakantie op Curacao te halen!

Boek Direct!

Boek direct via onze website, voor de beste prijs! Wanneer je direct jouw vakantie bij ABC resort boekt garanderen wij jou de laagst mogelijke prijs voor jouw verblijf.

×

Hi!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur een e-mail naar info@abc-resort.com.

×