Skip to content

Muggen op Curaçao, wat te doen?

Muggen op Curaçao, wat te doen?

Een heerlijke vakantie naar Curaçao in het vooruitzicht? Bereid je dan wel goed voor op de muggen. Er zijn namelijk veel muggen die gek zijn op toeristen! Waarom juist toeristen? En wat kun je ertegen doen? Dat gaan we je vertellen. 

Muggen op Curaçao

Op Curaçao zijn nou eenmaal veel muggen, dat komt door het tropische klimaat. Daar kunnen we helaas weinig tegen doen. Vooral het regenseizoen, de periode van september tot en met eind december, staat bekend als het seizoen met de meeste muggen. Over het algemeen zul je minder last hebben van muggen van januari tot aan september. Gelukkig zijn de Caribische muggen niet gevaarlijk, maar dat neemt niet weg dat de jeuk van de muggenbulten ontzettend vervelend kan zijn. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jezelf te beschermen tegen die o zo vervelende muggenbeten.

Gebruik deet!

Deet, je hebt er vast al eens van gehoord. Deet is een stofje dat het reukvermogen van de muggen verstoort, hierdoor kunnen ze je minder goed vinden en dus word je minder snel geprikt. Deet is verkrijgbaar in verschillende vormen, namelijk: crème, spray, rollers of gel. Voor volwassenen is het aan te raden om een middel te gebruiken met 50% deet en voor kinderen 30%.

Klamboe

Vooral op vakantie is het erg belangrijk om ’s nachts goed te slapen. Dan helpt het niet als je ’s avonds een zoemende mug in de slaapkamer hebt. Een goede oplossing hiervoor is om een klamboe op te hangen. Dan hebben de muggen geen schijn van kans om je te prikken.

Airco aan

Muggen bevinden zich graag in ruimtes waar het warm en vochtig is, ze zijn absoluut geen fan van kou of tocht. Vanwege de warmte op Curaçao zul je al snel de airco aanzetten, maar dit helpt dus ook om de muggen te bestrijden. Win-win zou ik zo zeggen!

Supermarkt

Naast de bovenstaande tips zijn er ook nog middeltjes in de supermarkt te vinden om de muggen te bestrijden. Koop bijvoorbeeld een rookspiraal of een citronellakaars. Wanneer je deze aansteekt, dan zal de geur en de rook ervoor zorgen dat de muggen niet in de buurt komen. Je kunt ook nog altijd kiezen voor de meest effectieve manier: meppen! Met een (elektrische) vliegenmepper weet je in ieder geval zeker dat die ene vervelende mug je niet meer lastig kan vallen.

Heb ik als toerist meer last van muggen?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel: ja. Wanneer je veel met lokale mensen omgaan, dan zul je merken dat muggen eerder naar jou trekken als naar de locals. Ze zien het als nieuw bloed en dat maakt de toeristen dus aantrekkelijker voor de muggen. Als je voor langere tijd op het eiland blijft, dan zul je merken dat het aantal muggensteken na een paar weken minder wordt. Tot die tijd is het verstandig om je goed tegen de muggen te beschermen zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie!

Van plan om op vakantie te gaan naar Curaçao? Bekijk dan eens onze appartementen en lodges op ons gemoedelijke resort. Het resort heeft een centrale ligging, is familievriendelijk en heeft een infinitypool voor de deur.

Boek Direct!

Boek direct via onze website, voor de beste prijs! Wanneer je direct jouw vakantie bij ABC resort boekt garanderen wij jou de laagst mogelijke prijs voor jouw verblijf.

×

Hi!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur een e-mail naar info@abc-resort.com.

×