Skip to content

Regenachtige dag op Curaçao

Regenachtige dag op Curaçao

Grotendeels van het jaar is Curaçao droog en zonnig. Je reist natuurlijk ook naar het prachtige eiland af voor een ideale zonvakantie, maar wat doe je dan als je plotseling regen op Curaçao hebt? Ook als er regen is op Curaçao is er genoeg te doen!

1. Proeverij Blue Curaçao

De blauwe welbekende Curaçaose likeur wordt gemaakt in Landhuis Chobolobo. Het landhuis biedt verschillende tours waarin je meegenomen wordt door de geschiedenis en het productieproces. Een standaard tour kost maar 15 USD. In deze tour krijg je een rondleiding en mag je verschillende likeur variaties proeven. Je sluit af op de binnenplaats met een cocktail naar keuze. Liever een wat uitgebreide tour? Dat is ook mogelijk, want ze bieden zelfs cocktailworkshops aan!

2. Winkelen

Op een regenachtige dag is het misschien wat minder prettig om door de binnenstraten van Punda of Otrobanda te lopen. Je kunt er dan voor kiezen om een rondje te lopen door ‘Renaissance Mall & Rif Fort’. Hier zijn verschillende winkeltjes en restaurants. Ook hebben we op Curaçao een overdekt winkelcentrum genaamd ‘Sambil’. Sambil heeft een grote hal waarin genoeg verschillend eten te verkrijgen is. Daarnaast zijn er in Sambil zowel lokale winkeltjes als grote universele ketens. Winkelen, zonder last te hebben van de regen op Curaçao, ideaal dus!

3. Bioscoop

Tegenwoordig is in Nederland een bioscoopbezoekje al erg prijzig. Gelukkig valt dat op Curaçao allemaal nog erg mee. De lokale bioscoop ‘The Movies’ heeft zelfs wekelijkse acties. Zo kun je op maandag vanaf 6NAF naar de bioscoop en op dinsdag en woensdag vanaf 8NAF. Heb je wel een trui meegenomen? Gek genoeg is het namelijk aan te raden om je warm aan te kleden voor een bioscoopbezoek op Curaçao.

4. Lunchen

Er zijn natuurlijk genoeg plekjes waar je zou kunnen gaan lunchen, maar toch zijn niet al die leuke plekjes geschikt tijdens een dag met regen op Curaçao. Een van onze favorieten is toch echt wel Number Ten. Deze lunchroom ligt op het erf van Landhuis Bloemhof. Je drinkt hier de beste koffies van het eiland en kunt er heerlijk lunchen. Ook kun je bij De Heeren in Zuikertuintje goed terecht op een regenachtige dag. Het is een open restaurant waardoor je als je binnen zit toch buiten zit, snap je het nog? Daarnaast is het eten ook gewoon hartstikke lekker!

5. Lokale kookcursus

Op een regenachtige dag kun je net zo goed in de keuken staan, toch? Een unieke manier om de lokale keuken te ontdekken is natuurlijk het volgen van een kookcursus. Dit kan bij Helmi Smeulders. Zij laat op haar unieke wijze de Caribische keuken tot leven komen en gebruikt uitsluitend verse lokale producten. Ze kan je de fijne kneepjes van het vak leren in een kookcursus, maar je kunt er ook voor kiezen om je lekker te laten bedienen terwijl het eten voor je neus klaargemaakt wordt.

De regenachtige dagen op Curaçao vinden veel toeristen erg vervelend. Ze komen voor de zon en hebben in Nederland al genoeg regen gezien. Door de lokale bevolking worden deze regenachtige dagen juist erg gewaardeerd. Het zijn dagen waarop het eiland even af kan koelen en de planten weer voldoende water krijgen. Zon, zee en strand zijn natuurlijk dé elementen waar Curaçao bekend om staat. Daarnaast heeft het eiland, mede door de regenperiode, ook een prachtige natuur. Een dagje regen op je vakantie is dus zo erg nog niet. Met bovenstaande tips kun je je vast een dagje vermaken.

Boek Direct!

Boek direct via onze website, voor de beste prijs! Wanneer je direct jouw vakantie bij ABC resort boekt garanderen wij jou de laagst mogelijke prijs voor jouw verblijf.

×

Hi!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur een e-mail naar info@abc-resort.com.

×