Skip to content

5 dingen die u moet weten over Curaçao

5 dingen die u moet weten over Curaçao

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar ons mooie eiland? Dan zijn er een aantal dingen die u moet weten over Curaçao. Curaçao ligt bijvoorbeeld in een andere tijdzone en in een ander klimaat. Een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. In dit artikel leest u 5 dingen die u moet weten over Curaçao.

Gratis strand Grote Knip

Hoe laat is het in Curaçao?

Curaçao ligt aan de andere kant van de wereld, dus ook in een andere tijdzone. Curaçao valt in tijdzone UTC –4. Dit betekent dat tijdens onze zomertijd het op Curaçao 6 uur vroeger is en tijdens onze wintertijd, 5 uur vroeger. Belangrijk om hier wel rekening mee te houden als u vliegt naar deze zonnige vakantiebestemming. Het hele jaar wordt het vrij vroeg donker op het eiland. Tussen ongeveer 18:30 en 19:00 uur. Om 12 uur ‘s middags staat de zon op zijn hoogtepunt, wat betekent dat u op dat moment goed beschermd de zon in moet. Gelukkig blijft het wel lekker warm in de avonden, ondanks de zon die vroeg ondergaat.

Hoelang vliegen naar Curaçao

Vliegen naar Curaçao bedraagt over het algemeen 9 uur, het gaat hierbij om een rechtstreekse vlucht. Hoelang het vliegen naar Curaçao precies duurt, hangt sterk af van het type vliegtuig. Er kan namelijk wel een verschil van 10% zitten tussen twee typen vliegtuigen.  De windkracht en richting heeft daarnaast ook invloed op de duur van het vliegen tussen Nederland naar Curaçao. Het taxiën op de vliegvelden kan ook tijd in beslag nemen. Echter wordt dit niet meegerekend met de totale vliegtijd. Over het algemeen kunt u dus uitgaan van een vliegtuig van 9 uur tussen Nederland naar Curaçao.

Hoe groot is Curaçao?

Curaçao is onderdeel van de ABC-eilanden samen met Aruba en Bonaire. Curaçao is met het oppervlak van 444 km2, het grootste eiland van deze drie. De totale lengte van het eiland is ongeveer 61 kilometer. Op het eiland wonen ongeveer 154.000 inwoners, wat jaarlijks opgevuld wordt door de vele vakantiegangers. Dit komt door de hagelwitte stranden, prachtige onderwaterwereld en de beeldschone baaien van het eiland. De eilandbewoners spreken hun voertaal Papiaments, wat een mengtaal is van Nederlands, talen uit Westelijk Afrika en het Portugees. Echter is Nederlands de officiële taal, dus u kunt gewoon uw eigen taal spreken op het eiland.

Waarmee betaalt u in Curaçao?

De munteenheid in Curaçao is de Antilliaanse gulden (ANG), Amerikaanse dollars worden bijna overal geaccepteerd. Pinpassen worden overal geaccepteerd en er zijn genoeg betaalautomaten. Met de Nederlandse pinpas kunt u bijna overal terecht, maar het is hierbij wel belangrijk dat je de functie ‘wereldstand’ aanzet. U kunt het beste per transactie zoveel mogelijk geld opnemen, want per transactie worden er kosten in rekening gebracht. Per dag kunt u maximaal €500 euro opnemen. Op Curaçao is het gebruikelijk om fooi te geven. Meestal is fooi van 10-15% gewenst, indien dit niet al inbegrepen is op de rekening

Appartement huren op Curaçao?

Kunt u de prachtige witte stranden en de mooie baaien niet weerstaan? Boek dan snel uw vakantie bij ABC-appartementen. Onze appartementen zijn volledig ingericht en betaalbaar. Liever iets luxers? Bekijk dan eens onze volledig ingerichte lodges. Ons resort is centraal gelegen, waar u kunt genieten van een heerlijke cocktail aan de bar of relaxen in de infinitypool. Wilt u erop uit? Of Willemstad bezoeken? U kunt bij ons een auto huren, zodat u de hele dag het eiland kunt verkennen. Wacht niet te lang en bekijk onze appartementen en lodges.

Grote Knip

Het zandstrand bij de Grote Knip wordt ook al Playa Abou genoemd. Het is een groot uitgestrekt strand dat u gratis kunt bezoeken. Ten opzichte van het strand van Jan Thiel, beschikt dit strand over minder luxe faciliteiten, hier kunt u op uw handdoekje onder een palmboom genieten van het tropische weer. Restaurantjes en luxe strandbedjes zal u er niet vinden.

Meer tips over ons prachtige eiland? Wij staan voor je klaar en helpen je graag om alles uit jouw vakantie op Curacao te halen!

Boek Direct!

Boek direct via onze website, voor de beste prijs! Wanneer je direct jouw vakantie bij ABC resort boekt garanderen wij jou de laagst mogelijke prijs voor jouw verblijf.

×

Hi!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur een e-mail naar info@abc-resort.com.

×